Info om Klubben

Om klubben

Klubben håller till i Skurup, precis bakom/nedanför Folkets Hus. Det är cirka 300 meter nordväst om stationen. Under utesäsongen håller vi alla våra aktiviteter där, utebanan har god plats för över 20 skyttar samtidigt. Vi har även plats för umgänge med till exempel grillning vilket kan behövas efter en av våra interntävlingar på sommarkvällarna.

Innebanan har plats för 6-7 skyttar och där håller vi träningar under den kallare halvan av året, från och med 2025 kommer man även kunna träna inomhus vid dåligt väder på sommaren. Våra tävlingar under innesäsongen anordnar vi i Skurups Sparkbank Arena. I klubblokalen har vi förutom skjutbanan även en köksdel, två WC och ett materialrum där man kan låna utrustning för fixa med sin båge och pilar.

Historia

Skurups Bågskytteklubb bildades 1950. Klubben blev mycket aktiv vid starten med ett 75-tal medlemmar. Den första platsen där träning bedrevs var vid betvågens stensättning som fick till följd att mycket pilmaterial förstördes.

1951 ansöktes om medlemskap i SBF då styrelse och lite mer ordnade förhållande infördes. Träningen flyttades till idrottsplatsen där den bedrevs i många år.
En av de stora tävlingarna som arrangerades var DM som invigdes med stora festligheter jämfört med dagens tävlingar.
Klubben stod som arrangör för två SM som avklarades med glans. Publiken, som uppgick till ca 200 personer, fick betala inträdesavgift.
I träningsavgift betalade man 25 öre/träning.
Klubben är en av de mindre i kommunen men den mest framgångsrika med mästare i DM, SM, NM, EM och VM.

Klubben var banbrytare för införande av klasser för de yngre, tidigare fanns seniorer och juniorer. En tidigare klubbordförande föreslog att klubben skulle motionera om att införa knatteklasser, vilket antogs av SBF, i dag är det en stor tillgång för sporten.

Under lite mer moderna tid fick vi 2012 ny klubblokal på vår utebana, och 2024 lämnade vi innebanan vid torget och flyttade både inne- och uteträningen till samma plats.

Något som alltid har varit en ledstjärna i klubben är ett gott kamratskap, goda kontakter med kommun och andra klubbar. Det sistnämnda gör att klubben fortfarande seglar i medvind.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.